UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР атакувало дронами аеродром "Саваслейка": знищено три літаки окупантів

Пошкоджено ще близько п'яти носіїв “Кинджалів”.

Удар по Саваслейці 14 серпня.

Удар по Саваслейці 14 серпня.

Дрони Головного управління розвідки Міністерства оборони 16 серпня атакували аеродром “Саваслейка” у Нижньогородській області Росії. Внаслідок атаки знищено три російські літаки, повідомило “Суспільне” із посиланням на джерело в українській розвідці.

Зазначається, що внаслідок атаки ГУР було знищено один літак МІГ-31К/И та два літаки Іл-76. Також пошкодження отримали ще близько п’яти літаків, ймовірно, МІГ-31К/И.

Перед цим, 13 серпня, по цьому аеродрому також вдарили українські безпілотники. Після цього удару було уражено склад паливно-мастильних матеріалів та пошкоджено ще один літак МІГ-31К/И, повідомили у розвідці.

Читайте також: З'явилося відео удару по аеродрому "Саваслейка"

На аеродромі "Саваслейка" у Нижньогородській області Росії окупанти зберігають винищувачі, які можуть запускати ракети "Кинджал". Від українського кордону до цього військового об'єкта відстань на Google Maps становить приблизно 660 кілометрів. 

Нагадаємо, в ніч на 14 серпня далекобійні безпілотники Служби безпеки України та Сил оборони завдали по аеродромах РФ найбільшої атаки за час війни. Зокрема було атаковано летовища Воронеж, Курськ, Саваслейка та Борисоглєбськ. Джерела СБУ повідомляли, що це була спеціально спланована операція. Її розробляли таким чином, аби росіяни не могли використовувати відповідні аеродроми для ударів КАБами не лише по лінії фронту, а й по українських містах.