UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР атакувало авіазавод в Казані, де росіяни виготовляють та ремонтують бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М – ЗМІ

Працівників авіазаводу довелось евакуювати.

Зранку, 17 квітня, безпілотники Головного управління розвідки Міноборони атакували російський авіазавод  ім. Горбунова у Казані (Татарстан), пише «РБК-Україна» з посиланням на джерела. Там росіяни виготовляють та ремонтують бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М.

Джерело видання повідомило, що вибухи на території заводу пролунали близько 10:00 за київським часом. Водночас місцеві ЗМІ та користувачі соцмереж писали, що спочатку почули сирену повітряної тривоги, а потім вже вибухи. Одночасно з сиреною та звуками вибухів із авіазаводу почали евакуацію працівників.

Своєю чергою Росавіація заявляла, що в Казані, Нижньокамську та Нижньому Новгороді тимчасово не працювали аеропорти.

Читайте також: У РФ стало на один гелікоптер Мі-8 менше: відео від ГУР

Нагадаємо, 17 квітня вибухи також лунали в окупованому Джанкої. Місцеві мешканці розповіли про пожежу в районі військового аеродрому. «Джанкой» ‒ це діючий аеродром у Криму, де дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-ї дивізії 4-го командування військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Південного військового округу Російської Федерації.

Крім того, 17 квітня, безпілотники ГУР МОУ атакували військову частину у російському місті Ковилкіно (Республіка Мордовія) та вразили радіолокаційну станцію «Контейнер». Під удар потрапила двокоординатна загоризонтна РЛС «Контейнер» нового покоління. За допомогою цієї системи росіяни здійснюють розвідку та попереджають про повітряно-космічний напад.