UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГУР: Атакувати "Мінськ" та "Ростов-на-Дону" допоміг супутник ICEYE

Удар по аеродрому "Дягілєво" також відбувся завдяки цьому космічному апарату.

© ГУР МО України
© ГУР МО України

У Головному управлінні розвідки розповіли, що рік тому, 20 вересня 2022-го, волонтери передали розвідникам "народний супутник" ICEYE. За цей час він приніс багато користі, констатує пресслужба ГУР МО, адже його можливості дозволяють захисникам щодня отримувати критично важливі для бойових операцій розвідувальні дані та спалювати тонни ворожої смертоносної техніки. 

У розвідці наголосили, що під час атаки по Корабельній бухті у т.о. Севастополі ICEYE також зіграв важливу роль. Як наслідок, вперше в історії війни РФ проти України була знищена субмарина окупантів "Ростов-на-Дону", а також десантний корабель "Мінськ". 

Також пресслужба розвідки опублікувала знімки аеродрому "Дягілєво" у Рязанській області та позицій російської ППО в Бєлгородській області. Ймовірно, по них захисники спрацювали також завдяки координатам ICEYE.  

Читайте також: Лондон: Втрата кораблів — не єдина проблема РФ. Сухі доки у Севастополі також не працюють

Нагадаємо, влітку 2022-го волонтери зібрали 600 млн гривень для купівлі для ЗСУ БпЛА Bayraktar. Втім, турецька компанія Baykar вирішила передати Україні ці дрони безкоштовно. Як наслідок, благодійний фонд за заощаджені кошти підписав з ICEYA угоду про доступ до одного з супутників, віддавши його в користування ГУР МО.