UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмалє засудив російські удари в Сумах

"Цивільне населення та цивільна інфраструктура - не мішень" наголосив Матіас Шмалє

Гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмалє засудив російські удари в Сумах. Відповідна заява про це з'явилася на сайті ООН.

Цинізм росіян не має меж: у Нью-Йорку щойно закінчилася 79 сесія Генассамблеї ООн, де обговорювалися також і злочини Росії проти України. Але Росія смертельними обстрілами України показує, як вона ставиться до думки світової спільноти. 

Читайте також: Удари РФ по медзакладу в Сумах: кількість загиблих зросла до дев'яти, серед них — медсестра

"Я обурений ударами Збройних сил Російської Федерації сьогодні вранці, унаслідок яких було пошкоджено лікарню в місті Суми на північному сході України та загинули та отримали поранення кілька людей. Місця надання медичної допомоги завжди мають бути в безпеці та не мають потерпати від такого жахливого впливу бойових дій", - написав Шмалє. 

Він зазначив, що через повторний удар поранені постраждали ще більше, а рятувальники не мали змоги проводити рятувальну операцію. 

"Удари по поранених та тих, хто їм надає їм допомогу, заборонені міжнародним гуманітарним правом (МГП). Цивільне населення та цивільна інфраструктура - не мішень", - наголосив Матіас Шмалє

Читайте також: У Сумській, Черкaській, Запорізькій та ще кількох областях пролунали вибухи - Україну атакували "шахеди"

Нагадаємо, сьогодні, 28 вересня, росіяни завдали удару по цивільному населенню міста Суми. Є влучання у лікарню. На момент вибухів у медичному закладі Сум перебувало 86 пацієнтів, з них 15 маломобільних, та 38 працівників. Коли на місці події рятувальники та поліціянти надавали допомогу та евакуйовували хворих, армія РФ завдала ще одного удару. Зараз відомо про дев'ять загиблих і 19 поранених.