UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головнокомандувач ЗСУ розповів про важкі бої на чотирьох напрямках

Сирський повідомив, що армія РФ має незначний успіх. 

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський повідомив, що на сіверському, покровському, харківському та куп‘янському напрямках тривають бої різної інтенсивності. Російські окупаційні війська ціною значних втрат мають незначний успіх.

"Під час активних бойових дій тактичні позиції військ можуть змінюватись кілька разів протягом доби", - розповів Сирський у Facebook.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, чи є загроза просування окупантів до Покровська

Основні зусилля росіяни зосереджують на покровському напрямку та  задіююють тут найдосвідченіші штурмові підрозділи. Окупанти прагнуть прорвати оборону українських захисників на напряках Покровськ, Желанне та Новогродівка. Війська РФ активно використовують артилерію та проводять штурми на сіверському напрямку, однак успіху не мають.

У районі каналу на підступах до міста Часів Яр нині тривають жорсткі бої. Окупанти також активно здійснюють штурми в районах Залізного, Нью-Йорка та Південного.

У районі Вовчанська та Глибокого на півночі Харківської області йдуть бої, росіяни там зазнають значних втрат. ЗСУ продовжують утримувати позиції у районах Стельмахівки, Макіївки, Піщаного, де тривають запеклі бої.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є принаймні кілька причин, чому російські війська продовжують просування на сході України.