UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Головне – зміцнюється «броньований кулак»": Резніков підбив підсумки поїздки в Брюссель

Міністр оборони натякнув на майбутні плани ЗСУ на полі бою.

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про “оптимістичні” результати візиту в Брюссель, де 14 лютого пройшла дев’ята зустріч у форматі "Рамштайн", вказавши на посилення нашого "броньованого кулака", який допоможе реалізувати майбутні плани Генерального штабу й Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо бойових дій. Про це він написав у Facebook за підсумками дводенної роботи української делегації.

За словами глави Міноборони, партнери забезпечать можливості для кращої протидії російським загрозам з неба, спрямують додаткові боєприпаси, а також проведуть якісне навчання для більшої кількості наших бійців.

"Головне – зміцнюється «броньований кулак», який за кілька місяців зможе вирішувати завдання відповідно до задуму Головнокомандувача Збройних сил України та Генерального штабу", – зазначив Резніков.

Він додав, що 16 лютого в межах обговорення з партнерами практичних аспектів "танкової коаліції" було "зроблено кілька важливих кроків".

Читайте також: Зараз важливою є швидкість – Зеленський про результати «Рамштайну»

Міністр подякував усім партнерам за допомогу, зокрема Сполученим Штатам Америки та очільнику Пентагона Ллойду Остіну за лідерство на засіданнях формату "Рамштайн" і генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу за послідовну підтримку України на рівні Альянсу. 

"Повертаємося додому. Нас чекає багато справ. Наближуємо перемогу невпинно", – підсумував Резніков.

Нагадаємо, у середу глава Міноборони України заявив, що наші захисники будуть готові до наступу на західному озброєнні через декілька місяців.