UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головкома ЗСУ потрібно підтримувати, хто б це не був: депутат Костенко пояснив, чому дискредитація генералів є шкідливою

Воєначальників потрібно змінювати, якщо виникають якісь проблеми, наголошує він. 

Дискредитація військового керівництва під час війни є шкідливою, переконаний народний депутат від "Голосу", секретар оборонного парламентського комітету, полковник СБУ Роман Костенко. Під час інтерв'ю УП він наголосив, що армія — інституція, яка вибудовується десятиліттями, і в якій досвід має колосальне значення. Проте останнім часом в нашій країні почастішали випадки дискредитації генералів, які суспільство активно підхоплює.  

"На жаль, люди, які не розуміються на військовій справі, на військовому етикеті й узагалі на військовій культурі, може, з гарних таких своїх переконань відкрили цю скриньку Пандори, коли накази можуть не виконуватися, — прокоментував ситуацію Костенко. — ... Армія сильна тоді, коли в армії є дисципліна". 

Він наголосив, що в окопі не повинні бути генерали чи командири бригад. Завдання останніх, приміром, перевіряти злагодженість оборони, тоді як генерали слідкують за цілими напрямками, на яких зосереджені десятки різних підрозділів. 

"В якій бригаді він має бути в окопі? Це несерйозно такі заяви робити, — пояснив Костенко. — Приїхати і просто проінспектувати й подивитися — це інша історія. Але давайте всі заліземо в окопи і будемо відстрілюватися. Що від цього буде?"

Він також наголосив, що головнокомандувач сьогодні — друга людина в країні. І хто б це не був — Олександр Сирський чи Валерій Залужний — його потрібно підтримувати, адже в руках цієї людини свобода, незалежність всієї країни та життя захисників, які зараз б'ються на полі бою.

"А ми дозволяємо комусь його дискредитувати! ... Якщо є проблеми – поміняйте, поставте іншу людину. Але це така посада, яку дискредитувати не можна", — підсумував спікер. 

Читайте також: Ішкулов прокоментував своє звільнення та заговорив про "політичні кроки": У керівництві ДШВ вирішили, що мені потрібно відпочити

Раніше ексречник Генштабу Владислав Селезньов вже зазначав, що те, що зараз відбувається у Курській області, у стилі головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Спікер нагадав, що саме цей воєначальник є архітектором найбільш вдалої контрнаступальної кампанії України — у Харківській області.