UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МВА розповів про ситуацію в Покровську

У місті досі проживає 46 тисяч жителів. 

Голова Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк припускає, що російські окупаційні війська почнуть застосовувати артилерію по населених пунктах Покровської громади Донецької області.

"Номенклатура обстрілів зміниться точно, якщо по нас гатили ракетами С-300, або із РСЗВ "Торнадо-С", чи керованими авіаційними бомбами  не так далеко, то, можливо, буде вже й артилерія", - розповів він у коментарі "Еспресо".

Читайте також: Поки немає тенденції для стабілізації ситуації на покровському напрямку – військовий експерт

За його словами, є певні плани оборони кожного міста Донецької області.

 "І за завданнями військових ми виконуємо подання і будуємо фортифікаційні споруди разом з обласною військовою адміністрацією, з інженерними військами. І також до нас долучилися ще помічники з деяких регіонів. Тому будуємо, але ви бачите, що росіян вдесятеро більше, тому наші хлопці вимушені подекуди відходити", - наголосив голова МВА.

Добряк повідомив, що евакуація з громади, де нині проживає 60,5 тисяч людей (з них 4 900 діти), пришвидшилася. У Покровську досі залишається 46 тисяч жителів. 

Раніше  Добряк повідомляв, що росіяни знаходяться на відстані близько 10 кілометрів від околиць міста Покровськ.

Якщо плани РФ взяти Покровськ реалізуються, це суттєво підірве наш промисловий потенціал. Утім, якщо ні, то інші ризики для промисловості однаково залишаються. Про них і про перспективи розвитку ситуації у важпромі розповідає Ігор Маскалевич у статті "За Покровськ! vs На Покровськ!".