UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глобальний порядок важливо захистити та зберегти: США покладають надії на візит Моді в Україну

У Вашингтоні вдячні індійському прем'єру за позицію, яка полягає в тому, що "зараз не час для війни, а час для миру".

Заступник держсекретаря США Річард Верма прокоментував запланований візит в Україну прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді, який повинен відбутися завтра. За словами політика, він дуже важливий, позаяк відбувається в той час, коли Росія хоче дестабілізувати глобальний міжнародний порядок, який сьогодні важливо "захистити та зберегти". Про це повідомляє "Голос Америки"

Верма нагадав про довготривалі відносини Індії та Росії та певні зобов'язання Нью-Делі. Тому він висловив вдячність Моді за позицію, що "зараз не час для війни, а час для миру". Політик додав, що країни повинні були разом і в добрі часи, і в важкі, які тривають зараз через зростання авторитаризму в окремих частинах світу. 

"Світова спільнота мусить протистояти подібним атакам і вторгненням, нападам на цивільне населення, вбивствам дітей у лікарнях", — сказав Верма про російське вторгнення в Україну, нагадавши, що воно супроводжується значним насиллям. 

Читайте також: В Індії зростають протести через зґвалтування і вбивство лікарки-стажерки на роботі

Нагадаємо, 8 липня індійський прем’єр відвідав Росію та зустрівся із главою Кремля Владіміром Путіним. Попри західні антиросійські санкції, відносини між Делі та Москвою лише пожвавились після повномасштабного вторгнення. Індія утримується від прямого звинувачення Росії у початку війни та закликає вирішити конфлікт шляхом діалогу та дипломатії. Окрім цього, країна увійшла в список тих, хто не підписав спільне комюніке за підсумками Саміту миру у Швейцарії через відсутність РФ на заході.