UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава СБУ про атаки на кораблі РФ: «Спецоперації законні. Це логічні кроки щодо ворога»

Василь Малюк пояснив, що окупантам треба зробити, аби ця «бавовна» припинилася.

Вибухи на Кримському мосту чи атаки на російські кораблі – це логічний та ефективний крок щодо ворога. Так очільник Служби безпеки України Василь Малюк прокоментував нещодавні атаки надводними дронами на кораблі РФ.

«Будь-яка «бавовна», що відбувається із кораблями РФ чи Кримським мостом, є абсолютно логічним і ефективним кроком щодо ворога. Більш того – такі спецоперації проводяться у територіальних водах України і є повністю законними», – процитували Малюка у пресслужбі СБУ.

За словами очільника української спецслужби, якщо росіяни хочуть, аби «бавовна» припинилася, вони мають скористатися для цього єдиною можливістю – покинути територіальні води України та нашу землю. 

«І чим швидше вони це зроблять, тим буде краще для них. Бо ми стовідсотково переможемо ворога у цій війні», – підсумував Малюк.

Читайте також: У Міноборони РФ знову кажуть, нібито Україна намагалася атакувати російський корабель

Напередодні повідомлялося, що Служба безпеки України провела спецоперацію в бухті Новоросійська, внаслідок якої пошкоджено великий десантний корабель ВМФ РФ «Оленегорский горняк». Вказано, що безпілотник був начинений 450 кілограмами тротилу. На кораблі перебувало 100 росіян екіпажу.

Сьогодні ж, 5 серпня, близько першої години ночі російські Telegram-канали повідомили, що ймовірно, надводний безпілотник влучив у танкер SIG, який перевозив під російським прапором паливо для Сирії. За ЗМІ, підбитий танкер став результатом спецоперації Служби безпеки України.