UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МВА назвав інформацію про захід росіян у Торецьк фейком

Росіяни обстрілюють місто з різних видів зброї.

Торецьк Донецької області перебуває під контролем українських захисників, інформація про захід у місто російських окупаційних військ є фейком, розповів в ефірі телемарафону начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик.

"Так. На жаль, ворог веде також інформаційні війни. І я підтверджую, що місто Торецьк залишається вільним українським містом, яке потерпає від нищівних обстрілів з боку агресора", - наголосив він.

 

Читайте також: Дослідники з ISW кажуть, що ЗСУ відбили позиції поблизу Торецька – чому український оглядач не поділяє їхнього оптимізму

За його словами, російські заяви є дезінформацією, яка використовується росіянами для дестабілізації в інформаційному просторі та впливу на думки українців. 

Чинчик зазначив, що ЗСУ стримують просування армії РФ на цьому напрямку. 

Аналітики DeepState повідомили, що нині на підступах до міста Торецьк — у Північному та Залізному тривають бої, війська РФ у цих населених пунктах перекидають живу силу у приватну та багатоквартирну забудову. Там підкреслили, що початок битви за місто є питанням найближчого часу.