UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Латвії після масованої атаки РФ Києва: «Маємо робити все можливе, щоб забезпечити Україні більше засобів ППО»

 Едгарс Рінкевичс через обстріли РФ шість годин пробув в укритті.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс, який під час масованої атаки РФ дронами-камікадзе Києва шість годин перебував в укритті, зазначив, що Україні необхідно надати більше засобів протиповітряної оборони, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми сьогодні стали свідками найбільшої атаки росіянами з використанням дронів по Києву. Я мав нагоду шість годин перебувати в укритті. Поряд зі мною перебувала прем’єр-міністерка Литви", -  розповів Рінкевичс.

Читайте також: У Повітряних силах пояснили, для чого РФ використала дрони-камікадзе чорного кольору

Він наголосив, що російська атака не досягла своєї мети.

"Але один меседж є абсолютно очевидним. Ми маємо робити все можливе, щоб забезпечити Україні більше засобів ППО, більше боєприпасів, більше військової техніки. Це не тільки для того, щоб допомогти Україні на полі бою, але також і для того, щоб захистити цивільних", - заявив глава держави.

У ніч на 25 листопада війська РФ  випустили по Україні 75 дронів-камікадзе. Під час масованої атаки Києва та області ЗСУ збили 66 дронів Shahed-131/136.  Уламки збитих безпілотників упали у Солом’янському, Голосіївському, Печерському та Дніпровському районах Києва. Унаслідок нічного обстрілу постраждали п’ятеро людей від 11 до 65 років.