UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гіркін вважає, що в останні місяці ЗСУ воюють успішніше, ніж росіяни - чим аргументує

Російський наступ не досягнув своїх цілей і навряд чи досягне їх напередодні негоди.

Російська літньо-осіння наступальна кампанія 2024 року не досягла поставлених цілей на всьому театрі воєнних дій і навряд чи досягне їх напередодні сльотавого сезону. Так вважає колишній ватажок терористичного псевдоформування "ДНР" Ігор Гіркін-Стрєлков. Його оцінку ситуації на фронтах російсько-української війни навів у черговому своєму звіті Американський Інститут вивчення війни ISW.

Гіркін заявив, що російська наступальна операція на північ і північний схід від Харкова застопорилася з дуже незначними територіальними просуваннями. В Донецькій області росіяни лише потіснили українські позиції, але не прорвали лінію фронту. Водночас російські сили витрачають свої резерви, щоб відбивати вторгнення України в Курську область.

Колишній «міністр оброни ДНР» вважає, що захоплення Росією Вугледара не стало чимось надзвичайним, оскільки російським військам не вдалося оточити українські сили, які тепер здатні сконцентруватися на скороченій лінії фронту на північному-заході від міста.

Читайте також: Ключем до реалізації одного з пунктів плану перемоги є успішне продовження операцій ЗСУ на території РФ — Зеленський

Натомість Гіркін вважає успішною українську оборонну операцію влітку-восени 2024 року, оскільки ВСУ спромоглися відбити наступ російських військ з мінімальними територіальними втратами, провести сильні контратаки, зберегти резерви та моральний дух в армії та суспільстві.

Свої думки з приводу ситуації на фронті він виклав у листах із в’язниці, написаних між 28 вересня та 12 жовтня.

Раніше повідомлялося, що російського терориста Ігоря Гіркіна-Стрєлкова у Росії засудили до чотирьох років колонії, його визнали винним у закликах до екстремізму в інтернеті.