UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Геть московського попа!": на Буковині священник УПЦ МП не дозволяв відспівати в храмі полеглого захисника України, втрутились віряни ПЦУ

Мати воїна зі слізьми на очах просила дозволити попрощатися з її сином, як належить. Проте в'їзд до храму було заблоковано. 

Сьогодні, 5 квітня, у селі Задубрівка на Буковині прощаються з загиблим захисником України Іваном Назарієм. Та місцеві ЗМІ, посилаючись на тамтешнього священника Віталія Мензака, повідомляють, що тіло воїна не одразу пустили до церкви, так як піп УПЦ МП був проти.

"Адепти московського патріархату не впускають тіло воїна до церкви. Вони провокують бійку. Ніхто нічого не пояснює, чому домовину із загиблим військовим не пускають до церкви. А просто стоять і не пропускають похоронну процесію", - розповів священник Мензак. 

В мережу потрапило відео того, як мати загиблого зі слізьми на очах просить дозволити попрощатися з її сином, як належить. Проте священник російської церкви Дуров заблокував в'їзд до храму. 

Люди, які прийшли, аби попрощатися з загиблим воїном, скандували "Геть московського попа!" та "Воїна до церкви".

Та згодом видання "Суспільне. Чернівці" повідомило, що в ситуацію втрутилися віряни ПЦУ, і воїна все ж вдалося занести у храм для прощання. 

Місцеві ЗМІ пишуть, що віряни церкви архістратига Михайла ще чотири роки тому перейшли до ПЦУ, але прихильники УПЦ МП досі не пускають їх у храм та не дозволяють проводити там богослужіння.

Читайте також: Кам'янець-Подільська єпархія УПЦ виходить зі складу Московського патріархату - рішення міськради

Нагадаємо, Хмельницька міська рада 4 квітня припинила право УПЦ МП користуватися земельною ділянкою на території Свято-Покровського кафедрального собору. Кілька днів тому, 2 квітня, там побили українського військового Артура Ананьєва, який з початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт в складі 19 стрілецького батальйону.