UA / RU
Підтримати ZN.ua

Герой України Литвин підтримав ідею зниження мобілізаційного віку до 22 років

Він пояснив, що, наприклад, у підрозділах операторів БпЛА саме молоді люди будуть мати більшу ефективність.

Майор бригади "Рубіж" Нацгвардії, герой України Віталій Литвин заявив, що, аби перемогти, мобілізаційний вік в Україні потрібно знижувати до 22 років, наголосивши, що це — його суб'єктивна думка. Під час інтерв'ю "Укрінформу" він пояснив її тим, що громадяни, які вже закінчили вищий навчальний заклад, є вже "плюс-мінус усвідомленими як особистості". 

"Я кажу, що зараз, коли працюють дрони, дрони зі скидом, до позицій треба багато йти, тобто 5, 3, 7 км, і це дуже фізично тяжко. І, на мою думку, війна — це справа молодих", — зазначив він, додаючи, що йдеться про тих, кому 22-40 років.

Та військовий наголосив, що жодним чином не хоче нівелювати заслуги старших військових, яким 50-55 років.

"Вони так само: коли людина собою займається, вона постійно удосконалює свої фізичні параметри і вона також може виконувати завдання. Але є певний брак особового складу в певних підрозділах", — пояснив він.

Литвин навів приклад, що у підрозділах операторів БпЛА саме молоді люди будуть мати більшу ефективність.

"Ми візьмемо 22-річного хлопця і відправимо його оператором БпЛА, і військовослужбовця, якому 55 років. Хто буде ефективніший на цій посаді? — пояснює військовий. — Звісно ж хлопець 22-річний, тому що він уже з дитинства з телефоном, він розуміється на цих технологіях, він швидше усвідомлює всю цю інформацію". 

Читайте також: Українці просять Зеленського зменшити мобілізаційний вік до 50 років

Нагадаємо, 16 вересня Комітет ВРУ з питань національної безпеки і оборони одноголосно підтримав для прийняття в цілому законопроєкт № 11379-д про заборону мобілізувати чоловіків до 25 років