UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб ЗСУ підтвердив нічний удар по аеродрому «Ліпєцк». Там базувались винищувачі

Генеральний штаб збройних сил України повідомив, що вночі Сили оборони України успішно уразили військовий аеродром та засоби протиповітряної оборони російських окупантів на аеродромі в російському Ліпецьку.

За даними Генштабу ЗСУ, під час удару по аеродрому «Ліпецьк» вдалось вразити склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. Зокрема, на місці було кілька осередків пожежі та багаторазова детонація

«Відомо, що на аеродромі «Ліпецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил РФ. Результати ураження уточнюються», - додали в Генштабі.

Читайте також: Пожежа в Криму біля аеродрому «Октябрське»: росЗМІ пишуть, що згорів склад боєприпасів

Також підрозділи ЗСУ завдали ударів по російських зенітних ракетних дивізіонах на території тимчасово окупованої Донецької області – по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300.

«Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів», - зазначили в Генштабі.

Для реалізації цих завдань були залучені підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, сили й засоби Служби безпеки України та Сил безпілотних систем Збройних Сил України.

У  Липецькій області, приблизно за 280 кілометрів від кордону з Україною, вночі пролунали сильні вибухи на військовому аеродромі.  «Загоряння» на об'єкті підтвердили у МНС РФ. За даними російських ЗМІ, після атаки в області скасували всі розважальні заходи.