UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб про ситуацію на фронті: ЗСУ уразили три пункти управління армії РФ

Війська РФ активізувалися на краматорському напрямку.

Сили оборони продовжують відбивати атаки російської армії. Протягом 19 червня на фронті відбулося 122 бойових зіткнення, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Протягом середи авіація, ракетні війська і артилерія ЗСУ уразили 13 місць скупчення російських військових та три пункти управління.

На харківському напрямку окупанти здійснили шість атак. За підтримки авіації росіяни намагалися просунутися в районах Липців та Вовчанська. За інформацією станом на 22:00, з початку доби втрати ворога загиблими та пораненими склали 96 осіб. Знищено танк, три артилерійські системи та 11 автомобілів. Уражено 18 укриттів особового складу, два місця зберігання боєприпасів та сховище з пально-мастильними матеріалами.

На куп’янському напрямку росіяни здійснили 11 атак біля Синьківки, Степового Новоселівки, Піщаного та Кругляківки. Відбито вісім атак, тривають бої біля Степової Новоселівки.

На лиманському напрямку війська РФ намагалися просунутися в районах Греківки, Невського, Тернів та Серебрянського лісу. Захисники України успішно відбили 14 з 15 атак росіян. Поблизу Тернів ще триває одне бойове зіткнення. У Генштабі запевнили, що на цьому напрямку ситуація контрольована та втрат позицій не було допущено.

Читайте також: У Вовчанську бої йдуть за кожну вулицю та будинок

На сіверському напрямку відбулося дев’ять штурмів у районах Верхньокам’янського, Роздолівки та мікрорайону Часового Яру – Новий. Успішно відбито шість атак, тривають ще три боєзіткнення. 

Війська РФ дуже активізувалися на краматорському напрямку. За підтримки авіації росіяни 17 разів штурмували позиції наших захисників з району Бахмута. Відбито 12 атак поблизу Богданівки, Калинівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Ситуація напружена. Ще п’ять зіткнень тривають. 

На торецькому напрямку зафіксовано шість атак східніше Північного.Відбито чотири атаки, ще два зіткнення тривають.

Окупанти продовжують зосереджувати найбільшу увагу на покровському напрямку. За підтримки усього наявного озброєння загарбники провели 43 наступи поблизу Олександрополя, Новоолександрівки, Калинового, Євгенівки,  Сокола, Новоселівки Першої та Карлівки. Відбито 31 ворожу атаку, 12 бойових зіткнень ще тривають. Втрати агресора склали понад 207військових. Знищено бойову броньовану машину та автомобіль. Втрати уточнюються.

На курахівському напрямку від початку доби тут відбулося 10 зіткнень. Напружена ситуація в районі Красногорівки. На придніпровському напрямку відбито п’ять штурмів росіян.

Збройні Сили України нині тримають під вогневим контролем Агрегатний завод у місті Вовчанськ Харківської області, на території якого перебувають російські солдати.