UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб про ситуацію на фронті: Сили оборони уразили 4 засоби ППО

Також завдано ударів по пункту управління, РЕБ та РЛС.

У суботу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень. З початку доби авіація ЗСУ, ракетні війська та артилерія завдали ударів по 21 району скупчення окупантів та військової техніки, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Також уражено пункт управління, чотири засоби ППО, станцію РЕБ та три радіолокаційні станції окупантів.

На куп’янському велися бої у районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Андріївка, Греківка та Макіївка. Тут було відбито вісім атак росіян. Напружена ситуація поблизу Невського. На цьому напрямку станом на 22:00 окупанти втратили 87 осіб вбитими та пораненими. Знищено бойову броньовану машину, автомобіль та протитанковий ракетний комплекс.

Читайте також: У Генштабі розповіли про атаки росіян у районі Вовчанська: карта

На покровському напрямку Сили оборони відбивали 27 атак росіян. Зокрема відбито двадцять штурмів росіян в районах Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новопокровського, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Ще сім атак тривають. Ситуація загострена. Війська РФ продовжують спроби прорватися з боку Очеретиного на Євгенівку і Новоолександрівку. 

Як раніше повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, російські окупаційні війська на харківському напрямку намагаються підтягувати резерви та проводять ротацію.