UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб повідомив, в яких напрямках окупанти ведуть наступальні дії

Противник завдає авіаційних ударів по позиціях ЗСУ на бахмутському напрямку.

Протягом доби окупанти здійснили 15 атак, проте всі вони були відбиті підрозділами сил оборони. Про це повідомляє увечері  2 червня Генштаб.

Зокрема, ЗСУ відбили 8 атак противника в районі міста Мар’їнка.

"Орієнтовні втрати ворога склали до 10 осіб загиблими та близько 20 - пораненими. До того ж було знищено 2 одиниці ворожої автомобільної техніки", - інформує Генштаб.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Біла Гора та Часів Яр Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора та Нью-Йорк Донецької області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Макіївки Луганської області та Спірного - Донецької. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

Авіація сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, а також 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Читайте також: Атака на Київ була синхронною і з різних напрямків: перші підсумки від ОВА

Протягом цієї доби нашими захисниками було знищено 15 крилатих ракет та 17 ударних БпЛА противника типу «Шахед-136».

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 2 склади боєприпасів, 2 станції радіоелектронної боротьби, радіолокаційну станцію та реактивну систему залпового вогню противника.