UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генштаб підтверджує першу втрату Україною F-16

Це сталось під час відбиття російської повітряної атаки.

У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили, що під час відбиття повітряної атаки РФ Україна втратила винищувач F-16. У своєму повідомленні у Facebook Генштаб зазначив, що причини катастрофи зʼясовують, а також призначена спеціальна комісія Міноборони.

Повідомляється, що винищувачі F-16 продемонстрували високу ефективність під час відбиття російської атаки. Зокрема, бортовим озброєнням знищили чотири крилатих ракети росіян.

"Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків було втрачено звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув", — повідомили у Генштабі.

Читайте також: Зеленський заявив, що винищувачі F-16 брали участь у відбитті масованої атаки РФ

Нагадаємо, видання WSJ повідомляло, що Україна втратила перший винищувач F-16 26 серпня під час відбиття найбільшої російської повітряної атаки. Зазначалось, що катастрофа, ймовірно, сталась через помилку пілота.

Раніше видання CNN повідомляло, що загиблим пілотом F-16 є Олексій Месь. У Повітряних силах підтверджують загибель льотчика. Зазначалось, що Олексій ціною власного життя під час свого останнього повітряного бою знищив три крилаті ракети та один ударний дрон росіян.