UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО впевнене, що КНДР надає військову підтримку РФ у війні проти України - генсек Альянсу

Росія, своєю чергою, може надати технічну допомогу Північній Кореї.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північна Корея надає значну військову підтримку Росії у війні проти України. Про це він сказав в інтерв’ю для Kyodo News.

Столтенберг зазначив, що немає сумнівів щодо цієї підтримки. Він додав, що Альянс занепокоєний можливою взаємною підтримкою між Москвою та Пхеньяном, де Росія може надати технічну допомогу Північній Кореї у розвитку програм розробки зброї або постачанням певних видів озброєння.

Також генсек підкреслив, що країни-члени НАТО глибоко стурбовані можливою підтримкою Росією ракетної та ядерної програм Північної Кореї в обмін на отримання зброї. На тлі підтримки Росії з боку Китаю, Північної Кореї та Ірану.

Читайте також: Загрози з боку Китаю, КНДР та РФ: Міноборони Японії опублікувало щорічну доповідь 

Він наголосив на важливості партнерства НАТО з Японією для подолання взаємопов’язаних безпекових викликів у Європі та Азії. Альянс планує розширити спільні навчання з Японією у різних сферах, від моря до кіберпростору.

Генсек повторив вислів прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішіди, що «те, що відбувається в Україні сьогодні, завтра може статися в Азії». За його словами, в інтересах усіх демократичних країн не допустити перемоги Путіна.

Раніше ЗМІ Південної Кореї повідомляли, що лідер країни Юн Сук Йоль на саміті НАТО у Вашингтоні поінформує Альянс про загрозу поглиблення оборонного співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Радник президента заявив, що Сеул хоче надіслати «рішучий сигнал».