UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек НАТО Марк Рютте виступить із заявою про розгортання військ КНДР у Росії

На засідання запрошено послів країн - партнерів НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні

У понеділок, 28 жовтня, делегація високого рівня з Республіки Корея поінформує Північноатлантичну раду про розгортання військ Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) у Росії.

Повідомлення опубліковано на сайті Альянсу.

Читайте також: У НАТО нарешті підтвердили присутність військових із КНДР у Росії

На засідання запрошено послів країн - партнерів НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні, включно з Австралією, Японією, Новою Зеландією і Республікою Корея.

Північноатлантична рада - головний орган НАТО, який ухвалює рішення, що стосуються всіх членів альянсу.

У четвер українська військова розвідка повідомила, що близько 12 000 північнокорейських військовослужбовців, включно з 500 офіцерами і трьома генералами, вже перебувають у Росії, а навчання проходить на п'яти військових базах.

Після зустрічі генеральний секретар НАТО виступить із заявою перед представниками ЗМІ.

Виступ Генерального секретаря транслюватиметься в прямому ефірі на сайті НАТО і на EBU News Exchange.

Читайте також: За надання солдатів Путін може передати КНДР технології запуску ядерних ракет із підводних човнів і не лише – джерела ZN.UA

Росія налаштована продовжувати агресію, тому збільшує оборонне виробництво, обходячи санкції, і бере в союзники Північну Корею. Про це сказав президент Володимир Зеленський.

Він додав, що вже найближчими днями солдати Північної Кореї можуть опинитися на полі бою проти України і «Україна змушена буде в Європі фактично воювати проти Північної Кореї».