UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генерал Тарнавський пояснив, як удар по штабу окупантів у Севастополі допоможе українському контрнаступу

Дезорганізація противника є важливою складовою успішного просування.

Атаки на військові об’єкти в окупованому Криму дозволяють не лише знищувати запаси, а й дезорганізувати ворога, що важливо для успішного наступу, розповів в інтерв’ю CNN командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський.

«Дезорганізація сил противника шляхом знищення командних центрів на найвищому рівні призводить до безладу на полі бою. Знищений командир — це знищена командна ланка, а без неї немає злагоджених дій», — пояснив Тарнавський.

За його словами, Крим особливо важливий на цьому фронті, оскільки тут є висока концентрація російської військової техніки.

«Ми знаємо, звідки вони завдають ударів як із повітряних засобів, так і наземних. Удар по штабу Чорноморського флоту РФ допомагає Україні, а також дає нам надію на майбутнє. Я маю на увазі, що ми маємо можливості вражати їх не тільки попереду, а й у тилу. І коли розумієш, що у ворога в тилу гаряче, це піднімає бойовий дух наших бійців», — додав генерал.

Читайте також: Коригувати удар по штабу Чорноморського флоту допомагали партизани — ЦНС

Вдень 22 вересня ЗСУ атакувати штаб Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі. За інформацією начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, загинули щонайменше дев’ять вищих офіцерів, ще 16 дістали поранення.