UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генерал Сирський «поклав око» на американські штурмовики A-10

Ці літаки могли б надати вирішальну підтримку сухопутним військам, вважає генерал

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів агентству Reuters, що Україні потрібно більше військових літаків для ведення бойових дій – таких як американські штурмовики A-10 для підтримки піхоти, а також літаків, які можуть запускати крилаті ракети великої дальності. Він сказав це на тлі новин про списання Повітряними силами США 42 штурмовиків A-10 Thunderbolt II та 57 винищувачів F-15 найстаріших модифікацій.

«Я б говорив про А-10 як про варіант, якщо нам їх дадуть... Це не нова машина, але надійна, яка зарекомендувала себе в багатьох війнах, і яка має широкий спектр озброєння для знищення наземних цілей, щоб допомогти піхоті», – сказав Сирський в інтерв’ю Reuters. яке було опубліковане 12 січня.

Читайте також: У Пентагоні розповіли, коли очікують завершення тренувань українських пілотів на F-16

За словами Сирського, А-10 надасть вирішальну підтримку сухопутним військам, які намагаються перехопити ініціативу в боротьбі з добре забезпеченою ресурсами російською армією.

«Він призначений для знищення наземних цілей: танків, артилерії... всього, що протистоїть піхоті», – уточнив генерал.

Читайте також: У Міноборони розповіли про підготовку персоналу для обслуговування F-16

Нагадаємо, за словами першого заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, в Україні триває підготовка інфраструктури аеродромів для прийому американських винищувачів F-16. Раніше Bloomberg повідомив, що прибуття до України перших шести винищувачів F-16 з Данії затримується і вони можуть надійти у другому кварталі 2024 року.

У тому ж інтерв’ю Reuters генерал зазначив, що у Сил оборони України завжди є шанс на прорив на фронті, оскільки російська армія не може побудувати надійну оборону всюди. 

Читайте також: У Міноборони розповіли про підготовку персоналу для обслуговування F-16

Нагадаємо, нещодавно Сирський повідомив, що Збройні Сили України фіксують підготовку російських окупантів до відновлення наступальних дій на сіверському напрямку на Донбасі. Ворожа армія переміщує підрозділи «шторм» і формує штурмові роти.