UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФСБ РФ порушила справу проти двох українських журналісток

Підставою стали репортажі із Суджі.

Суджа, Курська область. Серпень 2024 року

Суджа, Курська область. Серпень 2024 року

Федеральна служба безпеки РФ заявила, що порушила справу про незаконний перетин державного кордону щодо трьох журналістів, які знімали репортажі в Курській області, повідомляють російські агентства.

Мова йде про  журналіста CNN Ніка Пейтона Уолша, журналістку hromadske Діану Буцко та кореспондентку «Ми – Україна» Олесю Боровик, які знімали репортажі із міста Суджа  Курської області після того, як туди зайшли українські війська.

У російській ФСБ стверджують, що найближчим часом усіх трьох  журналістів оголосять у міжнародний розшук.

Раніше ФСБ заявила про порушення справи про незаконний перетин кордону щодо двох італійських журналістів Сімоні Трайні та Стефані Баттістіні, які працювали у Суджі.  Репортаж італійського телеканалу Rai 1 було опубліковано 15 серпня. Наступного дня МЗС РФ викликало посла Італії та звинуватило знімальну групу в «найгрубішому» порушенні законів та «елементарних правил журналістської етики».

Читайте також: Втрата селища Коренево для Путіна буде гіршою за втрату Суджі — ЗМІ

Нагадаємо, бої в Курській області почались 6 серпня. Однак лише 12 серпня президент України Володимир Зеленський підтвердив операцію на території Росії. Тоді вже було відомо про взяття під контроль міста Суджа.