UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФСБ перевіряє райвідділи поліції Москви через "витік даних" на запит України

Рейди ФСБ і МВС у відділах поліції Москви відбуваються на тлі серії арештів і звільнень відомих членів керівництва Росгвардії.

Російська ФСБ (федеральна служба безпеки) схоже, проводить масштабну перебудову вітчизняних органів безпеки, йдеться в сьогоднішньому звіті Інституту вивчення війни.

Читайте також: Двоє експрацівників СБУ допомагають кібератакам ФСБ РФ на Україну

19 квітня росЗМІ повідомили, що ФСБ і Головне управління служби безпеки МВС протягом останніх кількох тижнів проводять масові перевірки в Московському центральному районному управлінні внутрішніх справ та кількох столичних райвідділках протягом останніх кількох тижнів через «витік даних із російських силовиків на запит громадян України.

Інше російське джерело зазначило, що ФСБ і МВС вже затримали поліцейських у рамках цього розслідування. Російські ЗМІ повідомляли, що підозрювані поліцейські зливали особисті дані російських силовиків зовнішнім особам, деякі з яких є громадянами України.

Читайте також: В Київській області викрили п'ятнадцять компаній, які працювали на ФСБ

Повідомляється, що рейди ФСБ і МВС у відділах поліції Москви відбуваються на тлі серії арештів і звільнень відомих членів керівництва Росгвардії.

Кремль може наполягати на таких арештах і розслідуваннях, щоб провести капітальний ремонт внутрішнього апарату безпеки, щоб усунути чиновників, які впали в немилість Кремля, і консолідувати подальший контроль органів внутрішньої безпеки.

Читайте також: В ОК "Південь" розповіли, чому РФ перекинула Росгвардію у Херсонську область