UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фіцо зустрінеться зі Шмигалем: підтвердить, що Словаччина не даватиме Україні зброю

Також, ймовірно, словацький прем’єр буде говорити про блокування вступу України в НАТО.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо та глава уряду України Денис Шмигаль проведуть зустріч в Ужгороді в середу, 24 січня, пише словацьке видання Denník N.

За словами Фіцо, він поїде на заплановані переговори з гуманітарною допомогою. Політик також хоче підтвердити, що його країна не буде передавати нашій військову підтримку від власної армії.

Читайте також: Тяжко, але не неможливо: чим Україні привабити Роберта Фіцо 

Прем'єр Словаччини також розповів, що зустріч "буде цікавою". Водночас, ймовірно, українська сторона не бажає проведення пресконференції за підсумками події.

Крім цього, як пишуть інші ЗМІ з посиланням на слова Фіцо в ефірі телеканалу RTVS, він сказав, що виступить проти членства нашої держави в НАТО та буде блокувати таке потенційне рішення, оскільки вважає це основою для початку Третьої світової війни. У питанні вступу України в ЄС словацький політик вказав на важливість відповідності умовам цього процесу.

Раніше Фіцо заявив, що військовим шляхом завершити розпочату РФ війну в Україні неможливо. За його словами, війна веде лише до "непотрібного кровопролиття без результатів". Тому Словаччина виключила поставки зброї та боєприпасів з державних складів та армії.