UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінляндія розслідує ймовірне порушення своїх територіальних вод російським судном

Це сталося 26 липня.

Російське судно підозрюється у порушенні морської акваторії Фінляндії в східній частині Фінської затоки. Інцидент стався вдень 26 липня 2024 року, повідомляє Міністерство оборони Фінляндії.

За даними відомства, це сталося у східній частині Фінської затоки. Міністерство оборони Фінляндії координує діяльність інших органів з питань територіального нагляду, а Прикордонна служба відповідає за розслідування випадків порушення кордону.

Читайте також: Фінляндія заявила, що розслідування пошкодження газопроводу Balticconnector просунулося вперед

До слова, 10 червня 2024 року чотири російські літаки увійшли в повітряний простір Фінляндії неподалік узбережжя Ловіїси та Порвоо. Прикордонна служба Фінляндії наразі розслідує інцидент з російським судном і надасть додаткову інформацію пізніше.

Нагадаємо, військово-технічне співробітництво Москви та Пхеньяна є спільним викликом для Києва та Сеула, адже воно подовжує здатність РФ затягувати війну проти України та збільшує військову напругу на Корейському півострові. Про те, як Україна та Південна Корея разом мають реагувати на цей виклик − пише Наталія Бутирська у статті «Корейські ракети для Росії. Чим Путін заплатив КНДР і як це загрожує Україні».