UA / RU
Підтримати ZN.ua

Федоренко розповів деталі обробки росіянами дронів хімічними речовинами

Командир УБпАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр заявив, що війська РФ проти ЗСУ застосовують усі засоби озброєння.

Напередодні в оперативно-тактичному угрупованні військ "Харків" повідомили, що армія РФ нині обробляє свої безпілотники невідомою речовиною, яка викликає хімічні опіки в разі контакту з нею. Цю інформацію в ефірі "Громадського радіо" підтвердив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені отамана Сірка Юрій Федоренко.

Військовий наголосив, що війська РФ використовують усі наявні в них засоби озброєння для знищення громадян України та не дотримуються жодних правил ведення війни. 

Читайте також: Російські військові щодня використовують на фронті боєприпаси з отруйними речовинами — Лиховій

"Противник застосовує проти нас все, за винятком ядерної зброї. Це й білий фосфор, це й отруйні речовини. Це, зокрема, нова тактика, яку застосовує противник. Спочатку росіяни мінували свої засоби БпЛА, зараз — обробляють їх додатковими хімічними речовинами. Цілями яких є максимальне отруєння наших військових, зокрема хімічні опіки", - наголосив Федоренко.

За його словами, наша країна не застосовує заборонені міжнародними конвенціями засоби ведення бойових дій.

Раніше речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій зазначав, що російська армія на південному напрямку фронту регулярно атакує позиції українських військових боєприпасами з отруйними речовинами.