UA / RU
Підтримати ZN.ua

Федоренко розповів, чи вдасться РФ окупувати лівобережний плацдарм на куп'янському напрямку

Окупанти активно наступають на цьому напрямку. 

Поблизу села Кругляківка Харківської області російські окупаційні війська прагнуть закріпитися на лівому березі річки Оскіл, щоб у подальшому розширити лівобережний плацдарм на куп'янському напрямку, розповів командир батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко в коментарі "Еспресо".

"Противник став наполегливіше тиснути на відтинку Глибокого у Харківській області, він продовжує виконувати те завдання, яке йому було поставлене ще у травні, занурення у Харківщину з подальшим виходом на адміністративні межі Харкова. На поточний момент Силами оборони України не було втрачено жодної позиції", - наголосив він.

Читайте також: РФ найближчими тижнями, ймовірно, продовжить просування на куп'янському напрямку — британська розвідка

За його словами, українські підрозділи призупинили просування військ РФ. Нині у Кругляківці тривають бої, ЗСУ намагаються вибити окупантів із зайнятих позицій.

"На мою думку, у короткостроковій перспективі ворогу не вдасться окупувати лівобережний плацдарм на Куп'янщині", - вказав Федоренко. 

Раніше заступник командира батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Олесь Маляревич повідомляв, що ситуація на куп’янському напрямку складна, оскільки окупанти цілодобово здійснюють штурми із застосуванням броньованої техніки.