UA / RU
Підтримати ZN.ua

Евакуація на лівобережжі Херсонської області провалена повністю — Зеленський

Президентові також доповіли про підсумки перевірки бомбосховищ - вони невтішні. 

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду. Було заслухано доповіді щодо ситуації на півдні від керівника штабу з подолання наслідків катастрофи міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка. Про це Зеленський повідомив на своєму Tg-каналі. 

Серед тем, які обговорювали: евакуація людей з підтоплених місць, їх термінове забезпечення питною водою,  довготривалі рішення для населених пунктів, які живилися з Каховського водосховища. Учасники наради обговорили також збитки та екологічну шкоду від підриву гідроелектростанції. 

"Евакуація на лівому березі повністю провалена окупантами. Будемо звертатися до міжнародних організацій, - наголосив Зеленський. - Окрім того, сьогодні, як і щодня, зведення з фронту. Дані розвідки. Забезпечення технікою та боєприпасами". 

Президенту також доповіли про підсумки перевірки бомбосховищ. Вони, на жаль, невтішні, додає Зеленський. 

Читайте також: Камишін назвав ситуацію з укриттями у Києві критичною: 32% не готові, 13% не змогли відкрити

Нагадаємо, в окупованих росіянами Олешках на лівому березі Херсонської області в частині міста вода піднялась до рівня дахів. Люди чекають порятунку на горищах будинків. Втім окупанти не тільки не проводять евакуації, але й не випускають людей із затоплених населених пунктів.