UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонський воєначальник розповів, що треба Україні для переходу в контрнаступ

Зокрема для цього необхідна підтримка від Європи.

Для створення стратегічного резерву, щоб перейти у контрнаступ, Україна має стабілізувати лінію фронту і максимально виснажити російські війська.

Таку думку озвучив новий очільник Генерального штабу Сил оборони Естонії Вагур Карус, слова якого цитує мовник ERR.

Читайте також: Україна формує кілька нових бригад, але без своєчасної допомоги Заходу вона їх навряд чи оснастить – ISW

Військовий розповів, що російська армія активно проводить наступальні операції уздовж усієї передової. На його думку, пов'язано з ультиматумом російського президента Владіміра Путіна щодо умов припинення бойових дій, згідно яких диктатор хоче отримати контроль над усіма територіями Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Карус зауважив, що наразі у росіян може не вистачити сил, аби повністю захопити ці регіони.

Читайте також: Орбан написав лист у ЄС після відвідин Києва і Москви: політик застерігає від "драматичних подій"

"Поки головним завданням ЗСУ залишається стабілізація фронту і виснаження ворогів. Попри те, що з їхнього боку говорять, що у них "все чудово", проте в якийсь момент настане переломний момент. Очевидно, що Росія має свою потужну військову промисловість, тому вони знаходяться з Україною "у різних вагових дивізіонах", ‒ додав генерал-майор

Естонський воєначальник наголосив на важливості збереження єдності в Європі щодо підтримки України, зокрема надання зброї, а також гуманітарної і енергетичної допомоги.

"За таких умов протягом пів року українці зможуть успішно давати відсіч агресору, використовуючи всі ресурси, які має Європа, щоб все ж таки створити оперативно-стратегічний резерв, з яким можна було б контратакувати", ‒ підсумував Карус.

Читайте також: Путін впевнений у своїй перемозі завдяки "повзучому наступу" ‒ ISW

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначали, що західні союзники мають надати Україні військову допомогу для проведення контрнаступальних операцій, щоб зруйнувати плани російського президента Владіміра Путіна і уникнути затягування війни.