UA / RU
Підтримати ZN.ua

Енергетики під час ремонту електроліній у Дніпропетровській області потрапили під атаку російських дронів

Знищено службовий автомобіль.

Бригада енергетиків, яка відновлювала пошкоджені лінії електропередач у Дніпропетровській області, у понеділок, 30 вересня, потрапила під атаку російських БПЛА, інформує ДТЕК у Telegram.

Ударний дрон армії РФ влучив у службовий автомобіль та повністю його знищив. На щастя, група енергетиків не постраждала. Їх евакуювали з місця дронової атаки. 

Читайте також: "Битва за світло": Енергетики показали, як виглядає зруйнований росією трансформатор

Раніше заступник міністра енергетики Микола Колісник повідомляв, що через постійні загрози обстрілів енергетичної інфраструктури повітряні лінії електропередач можуть перенести під землю.

Доступна нині потужність теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей становить менш як 20% їхньої потужності на початок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, а частка доступної потужності гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій скоротилася на 50%. Як дефіцит потужності в енергосистемі вплине на відключення електроенергії, читайте в статті Ігоря Маскалевича "Зимові блекаути на носі. Чи є в нас обіцяний президентом мільйон кіловат нової генерації?"