UA / RU
Підтримати ZN.ua

Еллвуд: Друга світова не закінчилася висадкою в Нормандії. Заходу потрібно набратися терпіння

Він нагадав, що поки партнери ухвалювали рішення щодо надання військової допомоги ЗСУ, окупаційні сили заливали бетоном свої фортифікації та мінували територію. 

Критика контрнаступу ЗСУ - невігластво, вважає очільник оборонного комітету парламенту Британії Тобіас Еллвуд. Під час інтерв'ю Liga.net він пояснив, що Заходу в цьому питанні не вистачає терпіння, адже союзники хочуть вже бачити результат, давши ЗСУ танки та артилерію. 

"Я скажу ввічливо: це досить неосвічений і наївний погляд на війну. Візьмімо, наприклад, Другу світову. Вона не закінчилася висадкою в Нормандії. Це була лише одна фаза. Була ще низка етапів — висадка в Італії, операція "Маркет Гарден", форсування Рейну, Берлін", — сказав Еллвуд.

Етапи є в кожній війні, наголосив він. Ба більше, поки Україна отримувала озброєння - Росія заливала бетоном свої фортифікації, розширювала мінні поля та укріплювала оборону. 

"Тому будемо терплячі. Давайте дозволимо генералам на передовій виконувати свою роботу. В останні кілька днів ми бачили повідомлення, що Україна відвойовує території. Тож терпіння — це правильно", — заявив парламентар.

Читайте також: "Влітку 1944-го ЗМІ були такими ж нетерплячими, як сьогодні": професор Сонін нагадав, що провідні видання писали про операцію в Нормандії

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба найжорсткіше критикує тих, хто вважає, що контрнаступ ЗСУ проходить повільно. Він вже неодноразово закликав таких експертів та журналістів заткнутися і нагадував, що в кожного з них є можливість долучитися до Інтернаціонального легіону, аби допомогти ЗСУ. Також Кулеба переконує, що така позиція транслюється здебільшого ЗМІ та диванними критиками, тоді як партнери лише цікавляться, чим вони можуть допомогти операції захисників