UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерти розповіли, в чому полягає небезпека ракет 48Н6ДМ, якими учора атакували Київ (фото)

Вони в першу чергу можуть загрожувати цивільній інфраструктурі та простим українцям. 

У Defense Express розповіли, що під час комбінованого удару по Києву 2 вересня росіяни застосували у режимі "земля-земля" чотири зенітні ракети типу 48Н6ДМ від комплексу С-400. У матеріалі аналітиків йдеться про те, що щонайменше одну таку успішно збили українські сили ППО. Експерти опублікували фото, які підтверджують це. 

"У випадку із застосуванням 48Н6ДМ до С-400 особлива небезпека полягає в тому, що ці зенітні ракети в режимі застосування "поверхня-поверхня" мають вкрай низьку точність влучання і в першу чергу можуть загрожувати саме цивільній інфраструктурі та звичайним мешканцям", — пояснюють експерти.

Вони наголошують, що у таких снарядів досить велика бойова потужність масою 180 кілограмів. Також вони споряджені значною кількістю уламків, що посилює ефект ураження під час влучання. 

Defense Express

Читайте також: В Києві не виключають масованої російської атаки по урядовому кварталу – Times

Нагадаємо, під час удару по Києву 2 вересня Сили оборони ліквідували 9/16 балістичних, 13/14 крилатих ракет та 20/23 БпЛА. Окрім того, зафіксовано використання ворогом зенітних керованих ракет С-300/С-400 та ще однієї, тип якої фахівці встановити не змогли. У столиці є пошкодження у Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах. Також під ударом опинилися Суми та Харків.