UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерти Military Media Center розповіли, якої зброї не вистачає Україні для перемоги

Західне озброєння є більш ефективним, ніж радянське. До того ж воно дозволяє захисникам витрачати менше боєприпасів. 

Military Media Center - медійний майданчик Сил оборони та безпеки України при МО. Фахівці, які працюють там, розповіли, якої зброї сьогодні не вистачає нашим військовим, аби перемогти окупаційну армію на полі бою. Пріоритет, зазначають експерти, - це високоточні боєприпаси великої дальності, артилерійські снаряди та дрони.

Силам оборони України також необхідні: 

Експерти MMC зазначають, що західні зразки озброєння є більш ефективними, ніж радянські, які є і у нас, і у російської сторони. Це вже було неодноразово доведено на фронті. 

"Це дозволяє українським військовим витрачати менше боєприпасів і при цьому досягати усіх поставлених задач з меншим ризиком для життя", – наголошують вони.

Читайте також: "Розрахунки передбачали бліцкриг, а не бліцутилізацію": Данілов про ситуацію у Росії з озброєнням

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков раніше заявляв, що для контрнаступу ЗСУ потрібно близько 350 тисяч снарядів в місяць - більш ніж утричі більше, ніж оборонці витрачають зараз. Тож у ЄС він попросив постачати на такий період як мінімум 250 тисяч боєприпасів.

У Rheinmetall після цього заявили, що можуть забезпечити нашу армію снарядами, хоча це й буде не легко. Проте там додали, що для подвоєння швидкості їх виробництва уряди країна ЄС спершу повинні виділять достатньо коштів.