UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт пояснив, як інформація про прибуття F-16 може допомогти росіянам вистежити винищувачі

Зараз в українському інформпросторі, продовжив він, відбувається "нездорова історія".

Військовий експерт Іван Кричевський закликає не поширювати інформацію про надходження в Україну винищувачів F-16, адже, проаналізувавши деякі дані, росіяни зможуть провести розрахунки щодо наявності цих повітряних суден у певному регіоні. А після цього окупанти посилюватимуть там свою агентуру, пояснив він під час телемарафону

Зараз в українському інформпросторі, продовжив експерт, відбувається "нездорова історія", викликана відсутністю коментарів зі сторони України. Хоча норму національного законодавства про те, що не можна розголошувати інформацію про переміщення Сил оборони без узгодження, ще ніхто не скасовував.

Сам Киричевський вважає, що такий ажіотаж у громадян викликали "перегріті очікування". 

"Однак, якщо шукати ознаки, чи є F-16 в Україні... враховуючи те, що, як для воєнної України, у нас нормальна ситуація: по нас не летять російські дозвукові крилаті ракети, "Шахеди" знову масово не летять. Два тижні обговорювався можливий масований ракетний удар росіян, але він не відбувся, — пояснює експерт. — Хто знає, можливо, саме цей нормальний режим роботи варто було б оцінювати — є чи немає західних винищувачів в Україні. Адже була мова про те, що літаки у нас будуть у першу чергу для прикриття неба". 

Читайте також: "Необережні слова топлять кораблі": американський пілот заявив про необхідність тиші в питанні F-16

Нагадаємо, в кінці липня західні ЗМІ повідомили, що Україна вже отримала перші шість винищувачів F-16. Ба більше, вони вже здійснили перші бойові вильоти в нашій країні. Та у Повітряних силах цього поки не коментують. Відомо, що ці повітряні судна матимуть деякі обмеження на полі бою — їм доведеться залишатися "за 40 або більше кілометрів" від лінії зіткнення.