UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт оцінив, як новий удар по арсеналу ГРАУ може вплинути на дії росіян у Курській області

Росіяни можуть відчути брак снарядів як для оборони, так і наступальних дій.

Успішний удар по 67-му складу Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ біля міста Карачев у Брянській області, може мати значний вплив на подальші військові операції Росії, зокрема у Курській області. Як повідомляє військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, цей арсенал забезпечував боєкомплектом групу військ "Північ" та її підрозділ "Курськ", що тепер може зіткнутися з дефіцитом боєприпасів для артилерії.

У своєму Telegram-каналі експерт зазначив, що через цей удар російські війська не зможуть досягти успіху у відновленні контролю над Курською областю протягом жовтня. За його словами, Сили оборони України продовжуватимуть розширювати зону контролю на інших ділянках, зокрема через зниження активності російської артилерії.

Читайте також: На російському військовому аеродромі в Адигеї прогриміли вибухи після ймовірної атаки дронів

Коваленко також додав, що угруповання російських військ у Курській області, яке РФ намагалася посилювати протягом останніх двох місяців, фактично виявилося небоєздатним. "Росія не лише неспроможна організувати ефективну оборону, але й не може провести успішну військову операцію для відновлення контролю над своїми територіями", ‒ зауважив він.

На думку оглядача, такі висновки робляться не лише Генеральним штабом ЗСУ, а й серед союзників України та низки інших міжнародних гравців.

Читайте також: Курська операція: політична перемога Києва, але зі складнощами ‒ Foreign Policy

Як пише Bloomberg, за оцінками американських високопосадовців, Україна зможе утримувати територію в Курській області Росії щонайменше кілька місяців, або і довше.

Нагадаємо, 9 жовтня ЗСУ успішно уразили базу зберігання ударних безпілотників типу Shahed поблизу населеного пункту Октябрьский в Краснодарському краї Росії.