UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт: Найгірший для України варіант — якщо Росія попросила у КНДР про артилерійську підтримку

Коваленко нагадав про великі артилерійські механізовані корпуси Північної Кореї. 

Ситуація з відправкою Росії північнокорейської підмоги залежить від того, якою саме буде допомога агресору, відзначив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Він розповів, що у КНДР, приміром, є великі артилерійські механізовані корпуси. 

"У червні цього року (Владімір — ред.) Путін звернувся до Кім Чен Ина з запитом на три-чотири бригади інженерних військ. Це логічно, адже Росії не вистачає інженерних військ, — сказав експерт під час ефіру на телеканалі "Еспресо", пояснюючи, що у росіян серйозні проблеми з нестачею спецтехніки та таких підрозділів. — Проте ці інженерні бригади так і не були надані". 

Наразі невідомо, яким саме був запит Росії цього разу. Найгірший варіант для України, за його словами, якщо йшлося про артилерійську підтримку. 

"Якщо ж це будуть піхотні корпуси, то як їх використовуватимуть? Це може бути як прикриття кордону, так і захист тилових зон тимчасово окупованих територій України, або ж штурмові підрозділи, які будуть кидатися у бій, так само як росіяни роблять зі своїми військовими. Отже, все залежить від цих варіантів", — наголосив Коваленко.

Читайте також: Північна Корея заявляє, що 1,4 мільйона молодих людей подали заявки на вступ до армії на тлі напруженості з Сеулом 

Нагадаємо, 8 жовтня у парламенті Північної Кореї повідомили, що вже найближчим часом можуть відправити свої війська на фронт в Україні для допомоги російським окупантам. Згодом українська розвідка доповіла президентові Володимиру Зеленському про фактичне включення КНДР у війну проти нашої країни. В ISW вважають, що Владімір Путін буде використовувати північнокорейських військових, аби уникнути оголошення нової хвилі мобілізації