UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексглава ЦРУ Петреус похвалив українців за виробництво БпЛА та іншого озброєння

Він наголосив, що вважає плани Києва вражаючими. 

Колишній очільник ЦРУ Девіс Петреус наголосив, що виробництво безпілотників в Україні сягає вражаючих масштабів, ЗСУ закидають росіян тисячами БпЛА щодня. Під час інтерв'ю NV він відзначив, що "людина на дуже високій посаді" розповіла йому, що в Києві планують виготовити в кілька разів більше БпЛА за рік, ніж анонсований раніше мільйон. Спікер назвав це надзвичайною подією. 

"На відміну від українців, у яких ви бачите індивідуальну ініціативу, інновації і справді креативну та ефективну тактику, росіяни багато в чому просто кидають солдатів на українську лінію фронту", — відзначив він. 

Він згадав і про те, що Україна нарощує власне військове виробництво на тлі дзеркальних дій своїх партнерів. 

"Україна робить те саме — також виробляє дуже значну кількість не лише безпілотників і боєприпасів, а й самохідних гаубиць, наприклад. Вчора ввечері я розмовляв [у Києві] із міністрами та іншими відповідальними за це особами, і я не хочу вдаватися в цифри, але їхні плани дуже, дуже вражаючі, і вони насправді досягають своїх планів", — повідомив ексголова ЦРУ. 

Читайте також: Багато українців впевнені у перемозі над РФ, але за достатньої кількості західної зброї та розбудованому ОПК – дослідження ZN.UA

Тим часом аналітик та співзасновник проєкту DeepState Роман Погорілий заявив, що в Україні існує велика проблема з комплексами РЕБ, для цього є кілька причин. Перша полягає в тому, що свого часу цим засобам не приділяли достатньо уваги, оскільки у війську було зосередження на FPV-дронах. Друга причина — це те, що російські БпЛА можуть змінювати частоту, що робить неефективними вже придбані українські комплекси.