UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексглава "Роскосмосу" Рогозін буде "представляти" Запорізьку область у Москві

Його призначили так званим сенатором у Раду Федерації.

Колишнього директора російської корпорації з космічної діяльності "Роскосмос" і ексдепутата Державної думи РФ Дмітрія Рогозіна окупанти призначили так званим сенатором у Раду Федерації від Запорізької області, пишуть пропагандистські ЗМІ. Там він має "представляти інтереси" окупованого українського регіону на федеральному рівні.

У коментарі одному з кремлівських медіа Рогозін назвав одні з "першочергових задач на новій посаді". Це "надання сприяння в подальшому звільненні регіону та повоєнному облаштуванні", тобто підтримка спроб росіян захопити більше територій України, попри те, що наразі на півдні вони обороняються або змушені відступати під тиском ЗСУ.

Читайте також: У двох окупованих містах Запорізької області пролунали вибухи

Наприкінці минулого року повідомлялося, що колишнього главу "Роскосмосу" поранено в результаті обстрілу ресторану "Шеш-Беш" в окупованому Донецьку. Його нібито не наважилися оперувати на місці й вирішили транспортувати до Москви для ухвалення рішення консиліумом лікарів про необхідну медичну допомогу.

Влітку 2022-го росЗМІ писали, що Дмітрій Рогозін мав перейти на нову роботу до адміністрації російського президента Владіміра Путіна. Яку саме посаду він обійме, ще обговорювалося, але джерела називали два варіанти — глава адміністрації президента РФ або куратор "створених" на захоплених територіях Донбасу "ДНР" і "ЛНР", а також інших окупованих територій України. В іншому варіанті Рогозін мав отримати посаду помічника Путіна або заступника керівника АП.