UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ефективність обстрілів РФ і так невелика, а стане ще меншою – Буданов

За словами Кирила Буданова, фінал російсько-української війни вже відомий, і він буде нам на користь.

Ефективність російських обстрілів і зараз не надто велика, а згодом стане ще меншою, заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю Vogue. Він зазначив, що цьому посприяє новий пакет військової допомоги.

«Росія викидає мільйони доларів просто в повітря. Їхні обстріли дедалі менш ефективні. На сьогодні у них і так невелика результативність, десь 15 %, а коли в Україну прийде пакет нової військової допомоги, вона впаде до 5 %», – зазначив Буданов.

За його словами, фінал російсько-української війни майже відомий. І він, як зазначив очільник ГУР МОУ, принесе тільки користь Україні.

Читайте також: «Змінити кордони можна»: Буданов заявив про «сейсмічні зміни» РФ в майбутньому, що допоможуть нам перемогти

Раніше Буданов заявив, що контрнаступ Сил оборони відбудеться найближчим часом. Він впевнений, що українські військові здатні досягти прогресу.

За прогнозами української влади, контрнаступ Сил оборони повинен розпочатися весною, та зараз почало з'являтися все більше припущень про його ймовірне перенесення. Так, приміром, у The Washington Post це пов'язують з нестачею техніки для ЗСУ, поганими погодними умовами та витоком секретних розвідданих США про підготовку нашої армії до звільнення окупованих територій. До того ж кілька днів тому прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час одного з інтерв'ю також заявив, що контрнаступ може початися влітку

Тим часом у Пентагоні переконують, що інформацією про плани українського війська володіє лише керівництво України. Щоправда, глава відомства Ллойд Остін таки відзначив, що у Києва є «чудовий план для початку». А от в нашому Міноборони взагалі закликають утриматися від коментарів щодо контрнаступу, аби не заважати військовим робити свою роботу.