UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джемілєв сподівається, що НАТО розмістить у Криму свою базу після деокупації

На його думку, не варто поспішати з твердженнями, що півострів знову буде курортною зоною. 

Якщо Україна вступить в НАТО, Альянс може розмістити свою базу у Криму після деокупації півострова, вважає національний лідер кримськотатарського народу та народний депутат Мустафа Джемілєв. Під час інтерв'ю виданню "Крим.Реалії" він наголосив, що роззброюватися перед сусідом, озброєним до зубів, який "ще й має око на наші території", не можна. 

"Ми мали багато розмов, яким буде Крим після закінчення війни. Ще до повномасштабного вторгнення говорили, що він буде чисто курортною зоною, демілітаризованою, — наголосив Джемілєв. — Я казав: не поспішайте, у нас такий сусід! Швидше за все, там буде потужний Чорноморський флот України. І, дай Боже, якщо ми вступимо до НАТО, там буде база НАТО".

Читайте також: Мустафі Джемілєву присвоїли звання Героя України

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прогнозував, що, якщо Крим залишиться в окупації, це стане постійною загрозою зі сторони Росії для України та її незалежності. Він зауважив, що це є небезпечним також для економічного розвитку, позаяк у Чорному морі знаходяться всі наші порти.