UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двом близьким соратникам Путіна оголосила підозру СБУ

Один – його колишній охоронець, а інший заступник Шойгу та Бєлоусова.

Заступнику міністра оборони Росії Юнусу-Бек Євкурову та колишньому губернатору Тульської області а нині помічнику президента РФ Путіна Алєксєю Дюміну слідчі СБУ та прокурори Офісу Генерального прокурора заочно повідомили про підозру у веденні агресивної війни щодо України.

Як зазначили в Службі безпеки, обидва підозрюваних входять до близького оточення Владіміра Путіна і допомагають йому вести війну проти України.

Зокрема, Алєксєй Дюмін раніше був охоронцем очільника Кремля, а потім став губернатором Тульської області і «мобілізував» регіон для війни.

Саме він організував часткову мобілізацію чоловіків у цій області, створив Центр безпілотних систем і налагодив там виробництво FPV-дронів та інших безпілотних літальних апаратів, а також віддавав вказівки підлеглим всіляко забезпечувати потреби російської армії.

У свою чергу заступнику міністра оборони Юнус-Бек Євкурову підпорядковане головне управління бойової підготовки збройних сил РФ. Саме він забезпечує постійну підготовку військовослужбовців за контрактом і мобілізованих до збройних сил РФ, яких потім відправляли воювати в Україну.

Обом оголошено підозру за статтею 437 Кримінального кодексу України – планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни.

Читайте також: Протест «скріпного півдня». Що підточує режим Путіна?

Раніше Служба безпеки України оголосила підозру  керівнику так званого «Медіа-холдингу «ДНР» колаборантау Миколі Черкашину, який керує одним із ключових рупорів Кремля на тимчасово захопленій частині Донеччини, що виправдовує агресивну війну проти України та воєнні злочини російських військових.