UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двоє бойовиків "Л/ДНР" сидітимуть у тюрмі: сприяли окупантам захоплювати території України

Суд призначив їм по 10 і 13 років.

Служба безпеки України зібрала доказову базу, яка дозволила притягнути до відповідальності ще двох учасників терористичних організацій "Л/ДНР". Бойовики перебували у складі окупаційних угруповань РФ і воювали проти Сил оборони на східному фронті, повідомляє СБУ.

Суд призначив покарання у 13 років тюрми для бойовика із позивним "Трєфа", який ще з 2017 року брав активну участь у бойових діях проти підрозділів АТО на сході України. Після початку повномасштабного вторгнення РФ він обстрілював цивільну інфраструктуру Попасної на Луганщині зі ствольної артилерії та мінометів.

Читайте також: Сидітимуть за ґратами ще троє бойовиків "Л/ДНР": брали участь у захопленні територій України

Другим засудженим на 10 років є оператор-навідник бойової машини піхоти 11-го окремого гвардійського мотострілкового полку ЗС РФ (більш відомий як батальйон "Восток"). Слідство встановило, що на початку 2015 року він штурмував Дебальцеве, а з 2022 – воював проти Сил оборони на Авдіївському напрямку.

Обидва зловмисники потрапили в полон українських захисників під час боєзіткнень у Донецькій та Луганській областях. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України:

Нагадуємо, у липні 2022 року правоохоронні органи ідентифікували 17 бойовиків з "министерства государственной безопасности" так званої "ДНР" та "Калінінської виправної колонії №27", які знущалися з полонених українців. У той час матеріали кримінального провадження з обвинувальними актами стосовно одного керівника та п’ятьох учасників терористичної організації направили до суду. Тепер слідчі скерували до суду обвинувальні акти стосовно ще восьми зрадників.