UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дві сотні іранських ракет потрапили в Росію Каспійським морем — Sky News

Їх уже відправили на військовий полігон.

З’явилися супутникові знімки російського вантажного судна «Порт Оля-3», яке могло перевозити балістичні ракети з Ірану у Росію для подальшого використання у війні проти України.

За інформацією українських джерел, на які посилається британська медіакомпанія Sky News, судно могло транспортувати до 225 балістичних ракет малої дальності Fateh-360. Після розвантаження цю зброю, ймовірно, відправили на військовий полігон Ашулук в Астраханській області Росії. Перед цим російські солдати проходили навчання в Ірані для використання нових ракет.

Читайте також: На що здатні іранські ракети, які нібито вже отримала Росія

Sky News

Згідно з отриманими даними, судно під російським прапором покинуло іранський порт Амірабад у Каспійському морі 29 серпня, а 4 вересня прибуло до російського порту «Оля», розташованого в Астраханській області. Вантаж із судна перевантажили на поїзд для подальшого транспортування.

Журналісти з’ясували, що під час свого шляху через Каспійське море «Порт Оля-3» вимикав транспондери – це звична практика, до якої вдаються як Росія, так і Іран для приховування фактів передачі зброї. Зафіксовано, що судно регулярно здійснює рейси між цими країнами.

Sky News

Читайте також: Постачання іранських ракет Росії: США оголосили нові санкції проти Ірану

Раніше один з членів парламенту Ірану підтвердив, що його країна відправляє балістичні ракети російським військам, які воюють в Україні, в обмін на соєві боби й пшеницю.