UA / RU
Підтримати ZN.ua

Два безпілотники впали на трасі М-3 «Україна» у Калузькій області

Вибуху не сталося. 

Губернатор Калузької області РФ Владіслав Шапша повідомляє, що вранці в понеділок, 5 червня, на федеральній трасі М-3 «Україна» впали два безпілотні літальні апарати. Про це пише «Інтерфакс».

Губернатор також повідомив, що падіння одного з безпілотників сталося на 299-му кілометрі траси на повороті до міста Жиздра, другого — на 283-му кілометрі, на з'їзді у напрямку селища Думіничі. Повідомляється, що в обох випадках детонації не відбулося, територія оточена, на місці проводяться оперативно-технічні заходи. На повороті на Жиздру рух на трасі М-3 перекрито повністю, організовано шляхи об'їзду.

Читайте також: Безпілотники атакували нафтопровід "Дружба", будівлю МВС РФ в Бєлгородській області та ТЕЦ

Нагадуємо, у вівторок, 30 травня, рій безпілотників вдарив по Москві, що стало першим випадком, коли російська війна проти України безпосередньо торкнулася цивільних районів російської столиці. Це також був сигнал того, що доволі скоро конфлікт може перестати здаватися пересічним росіянам як щось, що відбувається далеко.

Фізична шкода була мінімальною та обмежилася вибитими вікнами у квартирах і незначними пораненнями жителів елітного району. Але психологічний вплив може виявитися набагато більшим для громадян, які до цього часу могли жити повсякденним життям, не замислюючись про кровопролиття на іншому боці від кордону.