UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Дуже багато вже дістали": Буданов визнав причетність ГУР до медійних випадків підриву росіян

Однак, глава української розвідки не став говорити про конкретних людей.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов визнав, що його орган причетний до випадків замаху на певних осіб в Росії, які стали публічними.

Він відповів на запитання в межах інтерв’ю проєкту "Різні Люди", чи є головні російські пропагандисти – такі як Маргаріта Сімоньян, Владімір Соловйов, Алєксандр Дугін – цілями ГУР.

"Ну давайте так, дуже багато вже дістали. І є такі медійні, публічні випадки, які стають надбанням суспільства", – сказав Буданов.

При цьому причетність української розвідки до підриву пропагандиста Захара Прілєпіна Буданов відмовився коментувати через особливості роботи.

Читайте також: ФСБ заявила про затримання в Криму «агентів» ГУР МОУ», які нібито планували вбити Аксьонова і не тільки

"Коли ви переходите на особистості, то я мушу вам відповісти, як класично відповідають будь-які спеціальні служби світу: ми не можемо коментувати дану ситуацію, дану інформацію не можемо підтвердити або спростувати", – зазначив глава ГУР.

На початку квітня в Санкт-Петербурзі також стався вибух у одному з кафе. Внаслідок цього загинув російський пропагандист і бойовик Владлен Татарський. Відповідальність за організацію вбивства взяла на себе "Національна республіканська армія". Водночас, російські слідчі висунули звинувачення 26-річній жительці Санкт-Петербурга, яка нібито діяла за вказівками людей, що працюють від імені України.