UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дрони-камікадзе є новим «калашниковим», який винайшли українці – експерт

Безпілотники стали простим і ефективним засобом для знищення ворожої техніки та солдат.

Україна активно застосовує FPV-безпілотники під час бойових дій проти російської армії і в такий спосіб змінює підходи до ведення війни.

Про це в етері «Українського радіо» розповів співзасновник проєкту Drone.ua Валерій Яковенко.

Читайте також: Український дрон знищив російську автівку з мінами у Білгородській області

«Наразі безпілотники і дрони-камікадзе фактично є новим [blink title="«калашниковим»" headinfo="Автомат Калашникова"]Найпоширеніша у світі стрілецька зброя, яка відрізняється невимогливістю до умов експлуатації, рівня кваліфікації стрільця, досить високою надійністю та простотою в обслуговуванні, що забезпечує її популярність[/blink], який винайшли українці. Увесь світ дивиться, як змінилася ситуація, змінилося використання бронетехніки і солдат для ведення операцій та війн. Українці винайшли цей інструмент, який є достатньо простим та модульним й дозволяє, зокрема використовувати технологію штучного інтелекту. Але в основі лежить достатньо простий апарат у вигляді БПЛА», – підсумував Яковенко.

Читайте також: В Україні розробили окопний РЕБ проти російських FPV-дронів, який вміщається у рюкзаку

Нагадаємо, міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що в Україні мають намір зробити мільйон модифікованих БПЛА для використання на полі бою, а також понад 10 000 ударних дронів середньої дальності та 1 000 ударних дронів дальньої дії.

Також міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучитися до збирання FPV-дронів удома. Усі бажаючі допомогти українській армії безпілотниками можуть пройти безкоштовне навчання.