UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дрони, якими ЗСУ минулого року били по Москві, цього року розумніше запустити по інших цілях — експерт

До того ж сьогодні російська столиці значно краще захищена. 

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що ЗСУ припинили бити по Москві з допомогою безпілотників, адже сьогодні російська столиця дуже добре прикрита системами ППО, для проходження яких потрібно застосовувати вже більше засобів. Під час телемарафону він зауважив, що минулого року такі атаки слугували підняттю морального духу українців та деморалізації росіян. 

"Тільки для того, щоб відвернути увагу ППО, треба нам значну кількість дронів застосувати. І тому тут виникає закономірне запитання – чи не доцільніше нам їх скеровувати на склади у Воронезькій області, завод під Тамбовом чи завод ВПК на іншій місцевості", — пояснив експерт.

За його словами, такі атаки мають більшу результативність. До того ж вони дозволяють ЗСУ зберегти свої безпілотники для інших ударів. 

"Поки що варто концентруватися на цілях, на яких концентруються наші Сили оборони у різних куточках території РФ. Починаючи від прикордоння — Краснодарський край, Курська область, Бєлгородська. І закінчуючи Татарстаном тощо, — розповідає Коваленко. — Цілей є дуже багато. І якщо на завод, де є 2000 людей, вони не виходять на роботу, то це теж деморалізуючий фактор". 

Читайте також: Російським пропагандистам наказано називати війну не "СВО", а "українським конфліктом" — росЗМІ

Нагадаємо, експерти ISW вважають, що якщо західні союзники дозволять захисникам бити наданою зброєю по військових об'єктах будь-де у Росії, ЗСУ зможуть зупинити масштабні наступальні операції окупантів. Йдеться насамперед про оперативний і глибокий тил РФ.